Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2010 20:59 - МИСЪЛТА Е МАТЕРИАЛНА, А ВСИЧКИ НЕВЕРОЯТНИ ЖЕЛАНИЯ – ИЗПЪЛНИМИ.
Автор: ge5 Категория: Хоби   
Прочетен: 4014 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 03.02.2011 12:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

МИСЪЛТА Е МАТЕРИАЛНА, А ВСИЧКИ НЕВЕРОЯТНИ ЖЕЛАНИЯ – ИЗПЪЛНИМИ.

Това най-лесно се разбира чрез примера за съня. Този факт е доказан от учените и от опита, - достатъчно е по време на сънуването да осъзнаете, че спите и огромен, прекрасен, безграничен свят става напълно подвластен на вашатата воля . Полет над Ниагарския водопад, мигновенно преместване в пространството и във времето, милиони долари за една секунда, среща с Джони Деп, вълшебна пръчица и мир на целия свят възможностите са безгранични. В света на сънищата няма материя, затова там, както никъде другаде ясно се вижда работата на мисълта, а скороста с която се реализират желанията е равна на скороста на въображението.  Достатъчно е само да си помислите на сън, че вали дъжд - и той тутакси ще  завали. Ако си представите, - че ето този човек е убиец и той тутакси ще се нахвърли отгоре ви с брадва. Ако си помислите, - че времето е тръгнало назад и света се е преобърнал и това веднага ще се случи.

Намирайки се вътре в събитията на съня, човек често възприема случващото се безсъзнателно, без да си дава сметка за това, че сам формира реалността. В действителност, сюжета се подчинява на най-малките движения на мисълта и не зависи пряко от външните фактори.

За да се научите да контролирате напълно събитията в сънищата си, е достатъчно да изпълните едно минимално условие да се събудите в съня си осъзнавайки, че спите, без да се събуждате. В действителност, това не е толкова сложно, колкото изглежда. Например, може да се възползвате от една от техниките, която предлагат изследователите на мозъка.

За да се събудите без да се събуждате, трябва да си зададете въпроса "спа ли?". Запитате ли се за това,веднага ще настъпи осъзнаване на съня. Но за да си зададете този въпрос, трябва да си спомните, че трябва да го зададете, а това е най-сложното. Единият от вариантите да не забравите, – е да се научите да си задавате въпроса "спа ли?", периодично на всеки час през деня. Навивате будилника и като чуете сигнала си задавате въпроса "това сън ли е, или реалност?". Получавайки потвъждение и осъзнавайки, че е реалност, продължавате да си вършите работата. След час отново въпрос и отново осъзнат отговор. По такъв начин, се изработва навик за осъзнаване на реалнаста на всеки 60 минути. Изработвайки си този рефлекс, вие и през ноща, по време на сън непременно ще си спомните за вълшебния въпрос. В момента, в който си спомните за това, ще се събудите на сън – и ще получите на ваше разполажение целия прекрасен свят на безграничните възможности. По думите на учените, прилагайки тази техника, можете да постигнете резултат след около две седмици.

Но осъзнаването на сънищата  е само развлечение, - като отиване на кино. Много по-интересно е да се научите да материализирате своите желания в реалността. Основата е същата – мисълта определя събитията. Разликата е - в материята, която присъства в реалния свят и затормозява реализацията. Ако в съня времето от мисълта до нейното осъществяване – е част от секундата, то в реалността, по думите на учените са нужни около три месеца целенасочена работа. Продължавайки да мислите в дадената насока, трябва да се запасите с повече търпение, като правите определени отстъпки на материята.

Реалността ни предоставя в собе си безкрайно количество възможности за всичко и всеки от нас сам със силата на своите мисли избира и създава подходящия за себе си вариант. Струва ви се, че света е жесток и около вас е пълно с маниаци? Да, така е: вие постоянно се сблъсквате с жестокост и неадекватност. Мислите, че живота е приказка и обича да ви поднася невероятни подаръци? Моля, в ръката си държите покана за работа в Манхатън и подарък черен Мерцедес – кабриолет. Опасявате се, че ще ви предадът? Разбира се, че ще ви предадът! Уверени сте, че всичко ще се подреди възможно най-добре? Така и ще стане.

 

Реалността – е огледало, отразяващо нашия вътрешен свят и нашите мисли. Действителният живот във всички свои прояви - е копие на вътрешния живот на човека. Всичко е взаимно свързано и е устроено на един принцип. Сън и реалност, малко и голямо, човек и общество, неутроните на мозъка и клъстерите на вселената.

 



Гласувай:
6



1. magicktarot - Поздравления за постинга!:)
10.10.2010 23:46
много често се получава и спонтанно осъзнаване, че сънуваш - тогава наистина можеш да правиш каквото си искаш в съня си, вярно е. Виж, не бях осъзнала, че същият принцип важи и в действителността, консенсусната реалност и пр. Не че сънищата не са реалност де.
цитирай
2. ge5 - това важи и наяве и на сън. Виж филма ...
11.10.2010 19:49
това важи и наяве и на сън. Виж филма The.Secret
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ge5
Категория: Хоби
Прочетен: 747368
Постинги: 117
Коментари: 270
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930