Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2010 19:17 - Каква тайна крият огледалата?
Автор: ge5 Категория: Хоби   
Прочетен: 4567 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Каква тайна крият огледалата?  

 

Още от древността огледалата са се смятали за едни от най-загадъчните предмети от интериора- пълни с мистика. Ако в къщата имало покойник, покривали огледалата за да не се всели в тях душата на умрелия. С тяхна помощ, някой хора се опитват да общуват с другия свят и да предсказват бъдещето.

          Огледалата са се появили преди няколко века. Има ги още в древен Шумер, Индия и Египет. Първоначално са ги изработвали от обсидиан, бронз и сребро. Едва през ХII век се появили стъклените огледала. Веднъж, венециански стъклар от остров Мурано, разстлал на гладко парче мрамор лист калай и го полял с живак. Калая се разтворил в живака и се получило това, което наричат амалгама. Върху нея наложил парче стъкло и сребристото фолио от блестяща амалгама с дебелината но цигарена хартия плътно прилепнало към него. Тайната за изработването на такива огледала, венецианците са пазили в продължение на няколко столетия.
          Всяка страна си има свои традиции по разполагането на огледалата в дома. На изток например, било прието да ги поставят на входната врата на къщата, за да се отрази в него негативната енергия и да не проникне вътре. В Европа ги поставяли на прозорците, за да отразяват лошите мисли на съседите, или негатива излизащ от близко стоящите «вредни» здания: болници, затвори. В Русия смятали, че огледалото може да се «зарази» с нещастие и да го предаде на всеки, който погледне в него. По тази причина, на жените се забранявало да се оглеждат в огледалото в «нечистите периоди» - в дните на месечните цикли, по време на  бременността и първите седмици след раждането.

          С огледалата свързват някой мистични явления. Например, съществува предание, че в средните векове богат търговец, като разбрал за изневярата на жена си, убива нея и себе си пред огромно огледало. По-късно, къщата заедно с обзавеждането била купена от друг човек, жената на който след няколко дни била намерена мъртва пред същото огледало. Впоследствие, дома с огледалото-убиец преминавал от един стопанин на друг и като правило жените живеещи там намирали своята смърт пред това огледалото.
          Много учени са убедени, че огледалата както всяка друга вещ са обградени от някакво невидимо поле. Някой от тях притежават положителна енергия, а други отрицателна- особено ако пред тях са ставали кавги, насилие или още повече убийства. Именно затова и учените, и екстрасенсите съветват да не се експериментира с огледала: да не се гадае с тяхна помощ, да не се намесваме на съдбата, тъй като «огледалния удар» може да повреди крехката енергетика на човека.
          Освен това, някой изследователи смятат, че огледалата притежават памет и именно затова, при определени условия запаметената от тях информация се излъчва и въздейства върху хората. Учените от целия свят се опитват да овладеят това тяхно свойство, като в много от случаите се работи на професионално ниво.

          В Санкт-Петербург живее психотерапевт на име Виктор Ветвин, който в работата си често прибягва до помощта на огледала. В своята клиника, той даже е оборудвал специален «огледален кабинет». С тяхна помощ, се опитва да въздейства на хората. Ето един пример от неговата практика: Млада жена изпаднала в дълга, тежка депресия поради това, че синът й е загинал при катастрофа. След десет минутен сеанс тя излязла от  «огледалния кабинет» нов човек за първи път от много месеци насам, на лицето й се появила усмивка. Тя казала на доктора, че и се удало с помощта на огледалото да говори със своя син, който й съобщил, че е добре. След този случай, жената се успокоила и от депресията не останала и следа.

         
Експериментите с така наречените «огледала на Козирев» - специална система от вдлъбнати алуминиеви огледала, дали най-неочаквани резултати. Съгласно хипотезата предложена от професор Н.А. Козирев, те трябва да фокусират различни видове излъчвания, в това число и от биологични обекти. В началото на 90-те години, учените за първи път осъществили два глобални многодневни експеримента по предаване на информация между хора отдалечени на хиляди километри един от друг, без да ползват традиционните технически средства за връзка. В експериментите били включени повече от четири хиляди и половина участника, от дванадесет страни. Така те доказали не само възможността да се предават и приемат мислено образи на голяма дистанция, а и особената устойчивост на връзката, ако експериментаторите се намират в фокуса на вдлъбнатите «огледала на Козирев».

          С всяка изминала година, изследователите откриват нови и нови свойства на огледалата. Например, известно е, че хората са успели да създадат такива огледала, които да въздействат благоприятно на отразените в тях обекти, но това далеч не са всички свойства, които притежават. На учените им предстои още много за да разгадаят всички тайни на този мистичен предмет.

 


Тагове:   каква,   Огледалата,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ge5
Категория: Хоби
Прочетен: 744909
Постинги: 117
Коментари: 270
Гласове: 555
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031