Постинг
04.01.2012 18:41 -
Лютият червен пипер убива раковите клетки
Веществото капсайцин, което се съдържа в лютивия червен пипер е пагубно за раковите клетки и абсолютно безопасно за здравите. Доктор Тимоти Бейтс от Нотингхемският университет стигнал до този извод. Същата гледна точка поддържат и много други изследователи.
Лютивият червен пипер целенасочено въздейства върху митохондриите на раковите клетки. С това може да се обясни защо мексиканците и индианците са най-малко заплашени от злокачествени тумори. Причината е в употребата на големи количества лютива храна.
Веществото капсайцин предизвиква апопроза и убива раковите клетки, без да влияе на здравите.
Сега учените работят над създаването на лекарство на основата на лютия червен пипер, който ще бъде много по-евтин от химио препаратите и по-безвреден.