Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2010 20:31 - СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ ЗАПОЧВА ЕПОХАТА НА ШЕСТОТО СЛЪНЦЕ
Автор: ge5 Категория: Хоби   
Прочетен: 3963 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.02.2011 12:34


СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ ЗАПОЧВА ЕПОХАТА НА ШЕСТОТО СЛЪНЦЕ

Ако вярваме на древните предания, то светът живее в съответствие с някакви цикли. И когато един завършва, а друг започва, човешката цивилизация загива.
Светлана КУЗИНА — 05.04.2010

ВРЕМЕ НА ВЕЛИКИ ПРОМЕНИ
За това, че сега сме епохата на Петото Слънце, ние разбрахме от знаменития календар на майте. По тяхно мнение, тя – текущата епоха – е започнала през 3114 година преди нашата ера и трябва да свърши на 21 декември 2012 година. От там нататък, най-страхливите очакват края на света, уповавайки се на индианците. Макар, че самите майи са имали в предвид само някакви събития, които могат да изменят хода на историята. А оптимистите са настроени съвсем положително: очакват настъпването на Златния век.
Можеше нацяло да се успокоим и да не мислим за проклетия календар, но за неприятности свързани със смяна на епохата, споменават и други исторически източници.
В хрониките на индийските племена от Южна Америка се казва: «Древните хора са знаели, че преди да се появи сегашното небе и земя, човека вече е бил сътворен и живота се е възраждал четири пъти». Свещената книга на индусите «Бхагавата Пурана» разказва за четири века «калпас» и за «паралайях» - на катаклизми, при които човечеството се е оказвало на границата на унищожението. Аналогични представи съществуват и в древните трактати на жителите на източен Тибет. И навсякъде наричат сегашната епоха «пети век».
Какви са тези странни периоди, на които нашите предци са разделили историята на Земята? За това, ние разпитахме доктора на техническите науки, професора, първия проректор на Московския държавен хуманитарен университет «М. А. Шолохов», автор на монографията «Числовата символика в религията и историята», Михаил ТРЕЩАЛИН.

ТУ ПОЖАР, ТУ ПОТОП
- Действително, древните са имали система от периоди, отделящи една епоха от друга, - разказва Михаил Юриевич. – При различните народи те са били с различна продължителност. Но е възможно, тези несъвпадения да идват само от разликите летоброенето. Така например, великият учен, астроном и математик Аристарх от Самоса в III в. пр н. е. Твърдял, че но всеки 2484 години Земята преминава през две катастрофи - пожар и потоп.
По думите на Раши, известен средновековен тълкувател на Библията и Талмуда, древните предания говорят за периодически «пропадания на небесната твърд», на интервали от 1656 г.. Гръцкият философ Хераклит Ефески смятал, че светът загива в огън на всеки 10 800 г..
Ацтеките,- предшествениците на майте,- също така вярвали, че Вселената съществува в рамките на велики цикли, които те наричали «система на Слънцето». В Антропологическия музей в Мексико се намира известния календар на Ацтеките «Камъка на Слънцето» - огромен базалтов монолит с диаметър около 4 метра и тегло около 25 тона. Той показва представите на древните племена за далечното минало. В центъра на камъка е изобразен Тонатиу Майя – бога на Слънцето в настоящата епоха. Отстрани се намират символите на четирите отминали епохи. Слънчевият камък, разказва с езика на символите, че всяка предшестваща епоха е имала своя бог, че за тези четири епохи са се сменили четири човешки раси и че всички предишни култури са изчезнали в резултат на велики катаклизми, като само някои хора са оживели и разказали за случилото се.
Първото Слънце продължило 4008 г. и съществуващата тогава цивилизация е загинала в резултат на потоп. Второто Слънце продължило 4010 г. и свършило с чудовищен ураган. Третото Слънце продължило 4081 г. но този път хората загинали от огнен дъжд, който се излял от небето и от потоци вулканична лава. И накрая, Четвъртото Слънце, което продължило 5056 г., завършило с гибелта на човечеството от глад, настъпил в следствие на «наводнения, море от кръв и огън».
Съгласно представите на ацтеките, вече отдавна тече поредното, Пето Слънце, което още наричат Слънце на Движението. Защото, според представите на индианците, при завършване на сегашната епоха ще настъпи някакво «движение», от което всички ще загинат. Някой съвременни изследователи предполагат, че под «движение» се разбира изместване на Земната ос.
Сега е много популярна хипотезата, че преди 14 - 10 хиляди години е съществувала сравнително развита протоцивилизация, която изпада в упадък след глобален катаклизъм. След него, развитието на културите на различните континенти започнало практически едновременно и което е най-важно, от един корен. Останките от древните науки, астрономически и математически открития се възстановявали и съхранявали от жреците на Египет, Вавилон, Шумер, Индия, Америка.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ 
Какво може да се случи със земята този път?
В глава «Световни цикли» на трактата «Висуддхимагга» («Пътя на Изчистването») – този велик паметник на ранния будизъм – се казва, «... има три вида разрушения – с вода, огън и вятър». Затова, митовете за гибелта на предходните Слънца изследователите свързват с природни катастрофи. Наистина, сега учените будисти внасят уточнения в прогнозите на своите предци, твърдейки че с настъпване на Шестата световна епоха, или Шестото Слънце, «целият свят ще бъде залят от дим и ще се покрие със сажди ». И тогава - «няма да можеш да отличиш деня от нощта» и «...този мрак произлиза от разрушителя на световните епохи, огромен облак» с космически произход.
Между другото, края на Петото Слънце съвпада с началото на епохата на Водолея, в която навлязохме в началото на ХХI век. Тази епоха археолозите считат за своеобразен вододел в еволюцията на човечеството. Какво може да се случи на Земята през този период - ясно показва древен зодиак, намерен в Дендерите, в един от храмовете на Горен Египет. На него, съзвездията от зодиака са изобразени като фигури на хора и животни, които подобно на сложен йероглиф носят в себе си образна информация за очакваните събития. Там, Водолей е изобразен в зодиака, като мъж изливащ от две кани вода върху риба. На рибата от такова изобилие на вода ще и е хубаво. Но какво ще стане с човечеството? По думите на изследователя на библейските текстове Владимир Бабанин, мощни наводнения и потопи ще залеят земята. И хората при тези условия ще бъдат подобно на рибите, тъй като ще са обградени с вода от всички страни. Както по времето на библейския Ной!
Значи, отново всемирен потоп? Но кога ще настъпи? Съгласно всички известни предсказания, като че ли това трябва да се случи между 2012 и 2030 година.
- Но точната дата не знае никой, - отговаря професор Трешчалин. - Историческите хроники показват, каква паника са всявали сред населението гадателите на «световното бъдеще». Затова, Господ предпазвайки човечеството, не позволил хората да узнаят деня на катастрофата: «За този ден или час никой не знае, нито Ангелите небесни, нито Сина Господен, само Отецът. Той им казал: не е ваша работа да знаете времето или срока, които Отецът е взел под своята власт » (Думи на Исус. Матей 24.36-39; Марк 3.32-37).
Между другото, епохата на Водолей ще продължи 2160 години. Във всеки случай, толкова трябва да продължи.

А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ
Вода, прах, огън и вятър
Сериозните учени смятат, че «митическите» заплахи за човечеството не са чак толкова фантастични.
Американските учени Майкъл Вайсешън, професор по сеизмология от Вашингтонския университет и Джеси Лоурънс от Калифорнийския университет, успели да обяснят откъде се е взела водата за Всемирния потоп. От недрата на земята.
Благодарение на данните получени от сеизмографите, с които е омотана нашата планета, учените открили в недрата на земята огромни резервоари с вода. Тя се намира поне на две места - под източната част на континента Евразия и под Северна Америка. Сеизмолозите съставили триизмерен модел и ни уверяват че: водата в тях е не по-малко, отколкото в Северния Ледовит океан. Според тяхно предположение, тази дълбочинна вода периодически излиза на повърхността. Както това се е случило по време на Всемирния Библейски потоп. И теоретически, подобно катастрофално явление може да се повтори и за в бъдеще. При това така, че и Арарат няма да се вижда. Вайсешън ни плаши, че под откритите от него океани - в областта на земната мантия, които още не са изследвани, - също има вода. Нейният обем може да превишава пет пъти количеството на всички надземни океани.
Буквално тези дни, данните от европейския астрономически спътник «Планк», намиращ се на 1,5 млн. километра от Земята, изплашили астрономите не на шега. На едната от изпратените снимки, те забелязали полоса от студен прах с колосални размери, простираща се в нашата Галактика. Тя се движи по посока към Земята. По изчисленията на специалистите, ако облака убиец не завие настрани, то той ще обвие нашата планета през 2014 година.
Последният доклад на Американската Академия на науките (NAS) всички специалисти нарекли най-мрачният. Неговото название звучи така: «Заплахите на космическото време: социални и икономически последствия». Съгласно отчета на специалистите на НАСА, изучаващи слънчевата активност, на 22 септември 2012 година – когато е апогея на поредния слънчев цикъл – може да настане глобална катастрофа: така нареченото коронарно изригване. Геомагнитната буря, най-малко може да запали всички трансформатори на Земята. А, най-много – огънят на слънчевата плазма може да запали цялата планета. Както във филма «Знамение». Последствията от внезапният слънчев вихър, астрофизиците сравняват с ядрена война или падането на гигантски астероид на Земята.
 


Тагове:   слънце,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ge5
Категория: Хоби
Прочетен: 747953
Постинги: 117
Коментари: 270
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930